Shop økologisk luksus til dig selv og dit hjem.
Menu

Det er en god følelse, at vide ens yndlings T-shirt er ansvarligt produceret, og holder sig pæn vask efter vask.

Der er ikke noget mere irriterende end T-shirts, der er helt skæve og triste efter vask. Om morgenen vil vi bare gerne kunne hoppe i vores bedste jeans, en blød velsiddende T-shirt, og så ellers komme i gang med at nyde dagen.
Nussede skæve T-shirts er en tidsrøver! Derfor er ægte kvalitet et must, og så er det altså noget sjovere at lave tøj med god samvittighed.


I Peru findes noget af verdens fineste bomuld; pima bomuld. Pima bomuld har ekstra lange fibre, og netop længden på fibrene gør, at bomulden føles silkeblød, men samtidig er slidstærk. Bomuld plukkes ved håndkraft i Peru, så det giver god mening, at købe økologisk dyrket bomuld. Både for de bønder, som arbejder på markerne, og for miljøet.

Det var i 2009 vi første gang mærkede kvaliteten af den peruvianske bomuld. Vi vidste med det samme, at her var noget helt unikt. For en miljøbevidst designer og en tekstilindkøber, med en forkærlighed for det klassiske håndværk, var der ingen tvivl om, at den økologiske pima bomuld skulle danne grundlag for vores kollektioner.

Målet med The Baand er at skabe favoritter til klædeskabet. Vi skriver "Everyday Heroes" under vores navn, for det er hvad vi ønsker vores produkter skal være. Den T-shirt, som klæder dig bedst, og som føles rar og altid fungerer, selv på en dårlig dag. Den T-shirt, skal være fra The Baand.

Med tiden har vi udvidet kollektionen med strik i en anden af Peru's unikke råvarer, nemlig alpakauld. Alpakaen hører til kamelfamilien, men ligner mest af alt en lille lama. Den lever i Peru's bjerge, og er værdsat for sin uld, som er utrolig blødt og fint. Vi foretrækker baby alpaka uld, som er uld fra første gang alpakaen klippes, når den er cirka 2,5 år gammel, det er det blødeste, og komfort prioriteres altid højt i vores designs.

I foråret 2014 fik vi mulighed for, at starte en mindre produktion af cashmere strik op i Nepal. Ligesom i Peru varetages vores produktion i Nepal af små privatejede producenter. Det betyder meget for os at vide hvem der producerer vores varer. Det giver tryghed, og i vores øjne er det ligeledes en merværdi til vores produkt.

The Baand er ejet 100% af Julie Villumsen, f. 1979, og Stine Bauer Boskov, f. 1980.


Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du får 10% rabat på din første ordre, når du tilmelder dig vores nyhedsmail.