Økologisk kvalitetstøj til mor og barn
Menu

Hvorfor er økologi vigtig for dig i forhold til VIGGA tøjet?
Når man først har set hvordan tøj bliver produceret i den traditionelle tekstilbranche, så skal man være ualmindelig kynisk for ikke at ville handle på det man ser.
Tekstilbranchen er på top 3 listen over de industrier der sviner allermest i hele verden. Der hvor tøjet produceres lukkes kemikalier ofte direkte ud i spildevandet, og slår både flodsystemer og det nære miljø ihjel.
Det er ligeledes et kendt faktum, at arbejdsforholdene i tekstilbranchen er helt ad H til, og så er der problemerne i forhold til de forbrugere, der skal have tøjet på, idet der er så utrolig mange kemikalier i tøjet, som man optager direkte via huden når man har tøjet på.

Da jeg fandt ud af alt dette, var det eneste rigtige for mig, at gøre noget ved det. Dengang vi startede Katvig, syntes jeg det var svært at finde gode leverandører som kunne leve op til vores krav, men efterhånden er det blevet lettere at finde producenter og leverandører som også går op i bedre miljø og arbejdsmæssige forhold, så undskyldningen for ikke at handle på det punkt er der ikke mere, synes jeg.

Udover at drive VIGGA, hvad gør du da i din hverdag for at leve bæredygtigt?
Det er efterhånden blevet en så integreret del af mit liv, så jeg ikke rigtig lægger mærke til det mere. Jeg køber selvfølgelig økologisk mad, cykler så meget som muligt. Vi har en bil, men bruger den meget lidt. Den er ikke så bæredygtig desværre, og vi kunne godt tænke os en Tesla på sigt.

Jeg sørger for at stille spørgsmål og krav som forbruger, og altid at stemme på dem, som går op i miljøet. Jeg opdrager mine børn i en ansvarlig retning, så de også forstår at det de foretager sig har en konsekvens på verdenen omkring dem.

Hvad er den vigtigste beslutning du har truffet i forbindelse med din karriere?
Jeg er ikke så god til at være bevidst om de valg jeg træffer – det vil jeg faktisk gerne være bedre til, for jeg kan godt se at de valg jeg træffer - og nogle gange træffer ubevidst, hele tiden har nogle konsekvenser.

Det har været et godt valg for mig, at beslutte at være én der kæmper for at vi får en mere rigtig måde at forbruge på, og på den måde være med til at rydde op i en snavset branche. Den kamp og det valg har faktisk været et meget bevidst valg, når jeg lige tænker efter. Det er et stort valg som tegner en vej og nogle spor i min karriere. Jeg ser det ikke som en begrænsning overhovedet, selvom der er nogle ting jeg ikke kan I forhold til design og materialer.

Mit job på TV Zulu gennem 15 år nu, har haft en utrolig stor betydning for mig, fordi det har været med til at kunne realisere min drøm om at være iværksætter med Katvig og Vigga.

Hvad er succes for dig?
Glade kunder – egentlig meget simpelt. Når folk fortæller mig hvor glade de er for tøjet og hvilken forskel det gør i deres liv og hverdag. Det er succes for mig, når jeg ved at jeg har haft en betydning for andre folks livskvalitet og værdier.Hvordan ser du VIGGA om 3 år?
Jeg ser os helt klart som en virksomhed der ikke kun tilbyder abonnementer i Danmark, men også til udlandet. Derudover har vi også andre baby relaterede produkter i sortimentet, som vi tilbyder på abonnement ligesom VIGGA tøjet. Som f.eks. barnevogne, vugger osv., fordi det også er ting som kun har værdi for folk i en meget begrænset periode, og som fra den ene dag til den anden, mister sin værdi, og bliver et overflødigt produkt man bare skal af med igen.

Mange går på kompromis med kvaliteten af disse ting pga. at de ofte er meget dyre at investere i, og det er synd synes jeg. Vi vil gerne være det tilbud til forældre, hvor de kan få alt til deres baby i en super høj kvalitet, men til en god pris og på abonnement, så de ikke brænder inde med tingene.Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du får 10% rabat på din første ordre, når du tilmelder dig vores nyhedsmail.