Økologisk kvalitetstøj til mor og barn
Menu

Se hvilke 5 styles vores designer ikke kan leve foruden sommer efter sommer

Skrevet d. 03 Juli 2017

- Julie Villumsen om striktrøjen Helena: "Ideen til Helena striktrøjen kom til verdenen i Danmark, men det var først på én af vores mange rejser til Peru - i tæt samarbejde med Paola, vores strik leverandør, at det endelige design på strikken blev færdiggjort. Strikken blev herefter produceret på en lille strik workshop i udkanten af Lima af Omar og hans team. Mød Omar og se hans workshop her. Find Helena strikken her. 

 

Har du styr på din sommergarderobe? Eller kunne du godt bruge lidt inspiration og gode tips? 

 

The Baand´s designer, Julie Villumsen, har fundet sit yndlings sommertøj frem. Vi stiller skarpt på hvilke styles hun fremhæver som værende absolutte musthaves i sommer garderoben - måske styles som også kunne være noget for dig.  

 

Samtidigt får vi en personlig snak om livet som nybagt mor, yndlings rejse destinationer og meget mere..

Til info: Alle de styles som Julie fremhæver kan du finde på vores webshop i vores "summer musthave" kollektion her.

 

Klar, parat, start: 

Q: Fulde navn: A: Julie Villumsen

 

Q: Alder: A: 37 år

 

Q: Private omstændigheder: A: Bor på islandsbrygge i en dejlig lys lejlighed sammen med min forlovede Morten og vores søn, Noah. Brylluppet skal stå til næste år og vi glæder os meget til det. Til dagligt driver jeg tøjmærket og webshoppen The Baand, sammen med min tætte veninde og samarbejdspartner gennem 15 år, Stine Bauer Boskov.

 

 

- Julie Villumsen om toppen Fleur: "Når det er rigtigt varmt i vejret bruger jeg gerne toppen som vist på billedet ovenfor med denim shorts til. Stoffet er utrolig fint og halsudskæringen virkelig smuk, så når vejret ikke lige skriger sommer og sol bruger jeg ofte toppen under en kort jakke eller skjorte sat halvt ned i taljen på et par stramme jeans. Toppen er lavet af 100% blød økologisk pima bomuld fra Peru."  Find Fleur toppen her.  

 

Q: Hvad er det vigtigste i dit liv lige nu? A: Det er at nyde hver dag i fulde drag. At nyde arbejdet med The Baand, at nyde min dejlige søn, Noah, som vokser ALT for hurtigt og som snart nærmer sig de 2 år. At nyde livet med min dejlige kæreste og forlovede, Morten og i det hele taget sørge for at værdsætte hver dag som var det den sidste.

 

Q: Hvornår føler du dig allermest lykkelig? A: Forretningsmæssigt er det når der tikker webshop ordrer ind på vores webshop. Det er en super følelse at vide at nogle har siddet og studeret vores webside og herigennem besluttet sig for at købe noget som jeg har været med til at sætte i verdenen. Personligt er det når jeg bliver vækket hver morgen af min søn der står og kigger glad og udhvilet på min kæreste og jeg selv fra hans seng (som stadig står ved siden af vores inde i soveværelset) Det er for vildt at følge sådan et lille menneske der udvikler sig og folder sig ud for hver dag der går og bare bliver mere og mere fantastisk. Det er en kærlighed og forelskelse der er svær at forstå, før man rent faktisk oplever det på egen krop. 

 

 

- Julie Villumsen om T-shirten Sharon: "Jeg bliver aldrig træt af min gule Sharon T-shirt. Jeg har snart haft den i 5 år og den ser stort set stadig ud som ny. Om vinteren pakker jeg den væk - da den lysegule farve for mig er mest en sommer farve. Men til gengæld bliver jeg super glad hver forår/sommer når jeg på ny finder T-shirten frem fra gemmerne og dens smukke farve og sjove print smiler til mig. T-shirten´s A-form er helt genial, når man som mig, ønsker at camouflere en lidt oppustet (efterfødsel) mave". Find Sharon med print her.

 

Q: Hvad er den vigtigste beslutning du nogensinde har truffet i forbindelse med din karriere? A: At rykke al vores production til Peru og starte samarbejdet op med vores nære samarbejdspartnere her. Da Stine, min forretningspartner og jeg første gang besøgte Peru i 2009 blev vi fuldstændig forelsket i den fantastiske bløde og økologiske pima-bomulds kvalitet vi fandt her og det blev hurtigt klart for os at vi ikke kunne gå tilbage til en ringere bomuldskvalitet, nu hvor vi havde haft denne absolut fineste kvalitet i hænderne i Peru. Denne høje kvalitet er blevet en stor del af The Baand´s DNA samtidig med at produktionen foregår under gode forhold selvsamme sted.

 

Q: Hvorfor er økologi vigtig for dig i forhold til The Baand tøjet? A: Personligt var det under min uddannelse i tekstillære på KEA designskole i år 2000 at jeg lærte den grumme sandhed omkring tøjproduktion. Jeg havde ind til da levet i lykkelig uvidenhed omkring tøjbranchen og tøjproduktion. Men da jeg hørte om de frygtelige forhold som folk må leve under på den anden side af jorden, blot for at producere og tilfredsstille vores behov i Vesten for at købe billigt tøj, ramte det mig dybt. Dertil kommer tekstilproduktionens enorme vand og kemikalie forbrug, der er med til at ødelægge jordens økosystem - det er jo næsten ikke til at bære.

Hvad dejligt er der ved at eje et stykke tøj som en anden person har lidt i smerte for at bringe til verdenen. Det er da en uretfærdighed uden lige. Noget så fantastisk som tøj, som var og stadig er min passion, bør ikke have så store omkostninger for hverken planeten eller andre mennesker. Derfor satte jeg mig for at vise omverdenen at det KAN lade sig gøre at producere tøj på en ansvarsfuld og bæredygtig måde. The Baand er bevis herpå.

 

- Julie Villumsen om toppen Carla: "Carla toppen er den perfekte sommertop. Dens pasform er hverken for stram eller for løs og halsudskæringen lige tilpas udringet uden at vise kavalergang. Det er bare en cool top der går til stort set alt lige fra slidte jeans til en feminin blomstret nederdel med vidde. På billedet har jeg selv stylet den med en kort jersey nederdel fra The Baand (desværre total udsolgt), frynsesandaler og en rå halskæde. Billedet er i øvrigt skudt i Berlin - Stine og jeg er netop på vej til Premium modemessen for at udstille vores tøjmærke - og vejret er perfekt til et lille photoshoot på vejen". Find Carla toppen her.

 

Q: Hvilken storby føler du dig allermest hjemme i, og hvorfor? A: Jeg er meget glad for København hvor jeg bor. Min kæreste, søn og jeg bruger generelt byen rigtig meget idet vi cykler til det meste. Vi nyder at afprøve nye spisesteder og kaffebarer og tager gerne på cykeltur i weekenden rundt i København. Der er så meget at se på i byen og København om sommeren er bare fantastisk. Derudover har vi for nyligt købt en lille båd sammen med nogle venner og det er bare skønt at sejle rundt i Københavns havn når vejet tillader det. Hvis jeg skulle nævne en storby foruden København, vil jeg fremhæve Berlin som værende min foretrukne storby. Den har så mange fede facetter og forskellige områder, hvilket jeg synes gør den til en ret inspirerende by og så er det et stort plus for os at den også er forholdsvis cykelvenlig. 

 

- Julie Villumsen om toppen Jasmine: "Aaahh Jasmine toppen! Den er SÅ lækker silkeblød og super smuk på - helt ballet agtig i udtrykket. Men også under en T-shirt eller skjorte er den perfekt fordi den er så tynd og fin, at det føles som en slags second skin. Den er et must i enhver garderobe - både sommer og vinter". Find Jasmine toppen her.

 

Q: Hvilken nulevende person inspirerer dig allermest – og hvorfor? A: Jeg er meget inspireret af min søster, Anne-Sophie Villumsen, som er stifter og indehaver af den prisbelønnede og miljøbevidste frisørkæde Zenz. Udover frisørkæden har hun også lavet sine egne økologiske frisør og makeup produkter, også kaldet Zenz. Jeg beundrer min søster for hendes utrolige vedholdenhed og hendes rolle som forgangsmand indenfor sin branche. Jeg ved hun har kæmpet hårdt for at sætte fokus på et mere bæredygtigt alternativ indenfor frisørbranchen og det er lykkedes for hende. Hun har ben i næsen og tør følge sit hjerte – det er meget beundringsværdigt. På vores webshop sælger vi hendes produkter kaldet Zenz Organic. Se dem alle her. Hvis du vil lære Anne-Sophie Villumsen bedre at kende kan du også læse vores personlige interview med hende her.   

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Alle kommentarer tjekkes før de offentligøres

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du får 10% rabat på din første ordre, når du tilmelder dig vores nyhedsmail.