Økologisk kvalitetstøj til mor og barn
Menu

Hvorfor vælge økologisk tøj til baby og dig selv? Få de 3 vigtigste grunde her

Skrevet d. 29 November 2017

Vidste du:

At huden er kroppens største organ. Din hud ånder og absorberer alt den kommer i berøring af - også de kemikalier der findes i tekstiler. 

Derfor - er du gravid så vær særlig opmærksom på hvad du spiser og kommer i berøring med, da det har en direkte effekt på din baby inde i maven. 

I det følgende giver vi dig 3 vigtige grunde, hvorfor du bør vælge økologisk tøj til både dig selv og din baby


1. Stoffer overføres til barnet via blodet
Man kan optage problematiske stoffer i kroppen på tre forskellige måder; gennem munden via mad, gennem indånding af dampe og endelig gennem hud ved brug af f.eks. shampoo, cremer og tekstiler. Er du gravid er det netop relevant at gå udenom problematiske stoffer og kemikalier, fordi kroppen via blodet kan overføre stofferne til barnet. 2. Babys hud er meget sensitiv. 
Fakta er, at huden hos en baby slet ikke er fuldt færdigudviklet. Ved fødslen er babyhuden 30% tyndere end hos en voksen og igennem hele det første leveår udvikler huden sig konstant. 

Nyfødte babyers hud har altså lettere ved at blive irriteret. Simpelthen fordi den er mere gennemtrængelig og modtagelig for ydre påvirkninger som bakterier og allergener. 


3. Undgå den farlige kemi med miljømærket tøj.
Køber du miljømærket tøj undgår du at komme i berøring med pesticidrester, som oftes findes i konventionelt bomuld. Pesticider er desværre kendt for både at fremkalde kræft og lave vedvarende ændringer i arveanlægget. 

Det er altså vigtigt at vælge økologisk og miljømærket tøj både som kommende mor og til din baby, for at minimere risikoen for allergi og skadelig kemikaliepåvirkning.PS:
Hos The Baand sælger vi kun bæredygtigt tøj. Hvis ikke det er 100% økologisk og G.O.T.S. certificeret, så er det ihvertfald recyckled eller på anden vis bæredygtigt og uden de klamme kemikalier. 

Har du lyst til at læse mere om, hvorfor økologisk bomuld er SÅ meget bedre end konventionelt dyrket bomuld, så læs vores blogindlæg om emnet her: DERFOR SKAL DU KØBE ØKOLOGISK BOMULD >>

 

Derfor er uld så godt til baby

Svedkirtlerne hos små børn er ikke færdigudviklet før omkring 3 års alderen. Vær derfor, som forældre, særligt opmærksom på at barnet ikke bliver for varm. Barnet kan nemlig ikke selv regulere sin egen kropstemperatur.
Her er uld perfekt som beklædning, da det er en naturfibre der hjælper kroppen med at regulere varme og kulde. Se vores G.O.T.S. certificeret uld til baby fra Müsli her. 

 

Personligt testet graviditetstøj

Hos The Baand har vi personligt testet en lang række styles på gravide maver. Indehaverne af webshoppen, Stine og Julie, var nemlig gravide samtidig og hvad var mere nærliggende end at klæde sig i eget bløde og økologiske design under hele perioden. Det blev til en gravid kollektion på 10 styles.
SE KOLLEKTIONEN HER >>

 

Foto af The Baand´s indehavere, Stine og Julie, gravide i 2015. 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Alle kommentarer tjekkes før de offentligøres

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du får 10% rabat på din første ordre, når du tilmelder dig vores nyhedsmail.