Økologisk kvalitetstøj til mor og barn
Menu

Tøj i høj kvalitet - hvorfor så vigtigt? Læs med og bliv klogere

Skrevet d. 07 December 2017

Har du også lagt mærke til at flere og flere snakker om miljø og bæredygtighed indenfor tøj? 

"Er der noget om snakken eller er det bare en måde for nogle tøjmærker at skille sig ud på og gøre sig bemærket?"

"Kan det virkelig betale sig at vælge tøj i økologisk bomuld?"

"Hvem er det godt for? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt?"

"Mange tøjmærker fremhæver deres produkter som værende i “høj kvalitet” – men kan man nu også stole på det?"

"Hvorfor er det egentlig så vigtigt med god kvalitet, når man bare kan købe noget nyt til billig pris, så snart tøjet bliver grimt og nusset."

 

Ja, spørgsmålene er mange!

Som forbruger kan man nemt blive vildledt og forvirret når det kommer til tøjbranchen. Det er en meget uigennemsigtig og til tider meget overfladisk branche.

Størstedelen af det tøj som produceres i verden produceres i ulande, langt væk fra forbrugerne der køber tøjet.

I disse lande er sikkerhedsudstyr, fagforeninger og humant menneskesyn ikke som vi kender det her i vesten.

Men blot fordi fremstillingen af produkter sker på den anden side af planeten, kan man jo ikke bare lukke øjnene for hvordan de bliver til.

Det synes vi ihvertfald ikke man kan være bekendt!!!

Vidste du f.eks:

At tøjbranchen er den anden størst forurenende industri i verdenen, næstefter oliebranchen, og er derfor en kæmpe miljøsynder.

At der bruges et halvt til et helt kilo kemikalier samt et sted mellem 1.400 - 2.700 liter vand til at producere bare én enkelt konventionel T-shirt.

At der hvert år indlægges mindst 3 millioner mennesker med akut pesticid forgiftning og at der hver eneste dag dør omkring 1000 mennesker heraf.

 

Disse facts er yderst skræmmende og eksisterer hovedsageligt fordi vi i vesten har vænnet os til at se nye produkter på hylderne hver anden uge.

Det er desværre blevet normalen at shoppe tøj produceret i ringe kvalitet til en billig penge. Tøj som mange gange er overflødigt og kun købes fordi det er billigt og fordi man som forbruger er blevet påvirket til “ikke at kunne leve uden” igennem talrige reklamer. 

Nej, Tøjbranchen er ikke for sarte sjæle! 

Det er bl.a. derfor at vi hos The Baand har valgt at producere alle vores jersey styles i verdens bedste bomuld - nemlig den økologiske Pima bomuld fra Peru.

"Og hvad gør så den økologiske pima bomuld bedre end andre bomulds sorter tænker du måske?"

 Jo, nu skal du høre: 

 • Den Peruanske pima fibre er ekstra lang og stærk i forhold til almindelige bomuldsfibre - dette betyder en markant overlegen kvalitet både i slidevne og udseende. 

  • Tøj produceret i pima bomuld holder vask efter vask uden at forandre sig og føles fra naturens hånd helt utrolig blødt og silke lækkert.

   • Den økologiske pima bomuld som vi har valgt at producere vores tøj i er GOTS certificeret. Det betyder 0 brug af sprøjtegifte, hvilket gavner både planeten og de mennesker som håndplukker bomulden.

   Økologi og bæredygtig produktion har for The Baand altid været et naturligt valg.

   Det giver mening for os at vælge økologi, da alternativet indenfor tøjproduktion simpelthen er utænkelig og vil stride imod alle vores værdier og samvittighed.

   Ved at fremstille vores tøj i den højest mulige kvalitet, sikrer vi at produktet får en lang levetid. Dette betyder at du kan have din T-shirt fra The Baand I mange mange år hvilket er et klart plus for planeten og miljøet.  

   Hvis du ikke allerede har en økologisk pima bomulds T-shirt i klædeskabet, så er det måske tid til at prøve en nu og mærke forskellen på den og en alm. konventionel produceret T-shirt.

   Find vores store udvalg af smukke økologiske T-shirts lige HER 

   Ønsker du at blive klogere på økologisk bomuld, så læs vores blog indlæg: "3 gode grunde til at købe økologisk bomuld" HER.

   0 kommentarer

   Skriv en kommentar

   Alle kommentarer tjekkes før de offentligøres

   Tilmeld dig vores nyhedsmail

   Du får 10% rabat på din første ordre, når du tilmelder dig vores nyhedsmail.