Økologisk kvalitetstøj til mor og barn
Menu

Slut med at fryse og 3 gode grunde til at købe alpaka uld

Skrevet d. 03 November 2017

3 gode grunde hvorfor du skal vælge tøj i Alpaka uld

3 gode grunde til at købe alpaka uld

Efteråret har gjort sit indtog med regn og blæst. Selvom vi føler os en anelse snydt for en rigtig sommer, ser vi alligevel frem til at kunne holde varmen i lækre striktrøjer. Især når striktrøjen er lavet af alpaka garn fra Peru. Vi har samlet alle vores alpaka styles i én samlet kollektion til dig. SE DEN HER >>

Alpaka er navnet på det fine dyr på billedet ovenfor fra Andesbjergene i Peru. Alpaka'en minder lidt om en lama, men er noget mindre, har kortere ører og snude - og så er ulden helt fantastisk blød. Perfekt til striktrøjer!


Her kommer 3 vigtige grunde, hvorfor din næste strik skal være i alpaka uld:


1. Holdbarhed
Alpaka uld er meget holdbart! Fibrene er usædvanligt stærke og elastiske, hvilket betyder at du har din alpaka strik i mange mange år - faktisk er fiberen nærmest umulig at slide op. 

Derudover betyder alpaka uldens elastiske og silkebløde fibre, at ulden hverken prikker eller stikker på huden som almindelig uld ofte kan gøre - og hvem vil ikke gerne være iført en luksuriøs og blød strik der føles lækker mod ens hud?

 

Alpakauld

2. En decideret super uld!

Alpaka uld er altså ret fantastisk. Det er både blødt og lækkert at have på, og så vejer det kun 1/3 af fåreuld. Det føles dermed ikke på samme måde tungt at have en stor vamset alpaka uldtrøje på, som det kan føles med en almindelig uldstrik.

Fordi alpaka ikke indeholder lanolin er det derfor også en allergivenlig uld. Det synes vi er skønt! 

Alpaka uld blev af det oprindelige Inca folk i Peru betragtet som et materiale fra guderne, og prisen for alpaka var højere end for sølv og guld.

 Alpaka uld er meget miljøvenligt

3. Fodaftryk

Uld fra en alpaka er mere miljøvenligt end uld fra får. Alpaka uld kræver ikke de samme mængder af vand og kemikalier i forarbejdningen, da alpaka uld ikke indeholder lanolin.

Alpaka'er spiser og drikker kun det de har brug for, og ødelægger ikke naturen hvor de lever modsat får. De lever desuden ofte i områder, hvor det kan være svært at dyrke andre afgrøder.

Kun 1 gang om året bliver ulden nænsomt fjernet fra dyret. Alt sammen er med til at minimere deres miljømæssige fodaftryk.

 

Vores alpaka bestseller "Olivia" 

Olivia sweateren er en musthave til de kølige vintermåneder vi går i møde. Den er en af vores absolut blødeste strik sweatre vi nogensinde har lavet - ligeså blød som den blødeste bamse du kan forestille dig. Dette skyldes at alpaka garnet brugt til for- og bagstykke er spundet som en bouclé tråd, og dernæst strikket sammen på en håndstrikkemaskine. 

Derudover har sweateren raglon ærmer strikket i en smuk rib, hvilket alt i alt gør den både afslappet og luksuriøs på samme tid. FIND OLIVIA SWEATEREN HER >>

OBS: Olivia er på tilbud i øjeblikket og koster kun 800,- Alm. pris: 1.449,-  

 

 

Mød en meget vigtig mand; Omar.
 
I udkanten af Lima har Omar sin strik workshop - en lille workshop med 3 strikkemaskiner. Det er på denne workshop at størstedelen af vores strikvarer er produceret af Omar og hans team.

Hos The Baand tror vi på, at langvarige og tætte relationer giver de bedste produkter. Jo bedre vi kender hinanden, jo bedre kan vi udnytte vores fælles kompetencer.

Læs mere om Omar og hans workshop HER >>

 

Blød baby alpaka + bambus = Quinn.


Vores Quinn sweater er strikket med håndkraft på en strikkemaskine i et mix af baby alpaka og bambus. Derudover er der tilsat en smuk sølvtråd, hvilket giver sweateren en utrolig flot og skinnende finish.

Baby alpaka er det allerblødeste garn fra en alpaka, og sammen med den lækre glatte overflade fra bambus er sweateren en ren fornøjelse at have på. Intet krads eller stikken, bare blød hele vejen igennem. Og så gør det jo ikke noget at Quinn samtidig har et cool og råt look med sine rå sømme og slidser i sidesømmene. 

Find Quinn HER >>
Pris: 1.749,-  

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Alle kommentarer tjekkes før de offentligøres

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Du får 10% rabat på din første ordre, når du tilmelder dig vores nyhedsmail.